Blogi: Vastataan nuorisoalan muuttuviin tarpeisiin yhdessä nyt, eikä huomenna

Blogit 10.8.2021

Mitä nuorisoalalle kuuluu juuri nyt? Miltä tulevaisuus näyttää? Mitä korona-aikana on tapahtunut? Ja kuinka voimme kehittää omaa osaamistamme yhä ajankohtaisemmaksi ja moninaisemmaksi? 

Syyskuussa järjestettävä NUORI2022 Etkot on tapahtuma, joka tarjoaa vastauksia kaikkiin näihin kysymyksiin. Etkot on myös koko alan yhteinen tapahtuma, joka palvelee jokaista alan toimijaa ja tarjoaa uutta ajateltavaa, tuoreita näkemyksiä ja vaikuttavia toimintatapoja. Siksi kutsumme jokaisen alan toimijan kouluttautumaan koko nuorisoalan yhteiseen syksyn aloitukseen. Mahtavaa, että olet mukana!

Nuorisoala elää ja muuttuu koko ajan, koska nuoret ovat aina kiinni tässä ajassa ja sen alati muuttuvissa ilmiöissä. Meillä tulee olla riittävä valmius ja osaaminen reagoida näihin muutoksiin, vaihtuviin trendeihin ja kaikkiin niihin asioihin, jotka nousevat nuorten parista juuri tänään. Vaikuttava reagointi taas vaatii ajantasaista tietoa ja tehokkaita toimintatapoja sekä mahdollisuuden päivittää omaa osaamista säännöllisesti. 

Olemme varmoja siitä, että NUORI2022 Etkot -tapahtuman ohjelmasisältö palvelee koko alaa ja tarjoilee jokaiselle osallistujalle uusia ideoita ja inspiraatiota sekä ennen kaikkea tunteen siitä, että olemme yhdessä samojen kysymysten äärellä. Ja mikä parasta, nämä kysymykset ovat yhdessä ratkaistavissa. Miksi et siis tulisi mukaan Etkoille oivaltamaan, ideoimaan ja inspiroitumaan siitä, mitä meille nuorisoalalla kuuluu juuri nyt?

Takaamme, että koulutuspäivän jäljiltä juuri sinulla on ajankohtaisin tieto siitä, mitä alalla tapahtuu. Saat mukaasi uusia oivalluksia, ahaa-elämyksiä ja toimintatapoja, joista voit heti ryhtyä ammentamaan toimintaasi nuorten kanssa. 

Etkojen myötä alamme on täynnä aiempaa osaavampia ja tiedostavampia toimijoita. Meillä on paremmat edellytykset tarttua haastaviinkin tilanteisiin ja olla perillä siitä, mitä nuorille kuuluu juuri nyt. 

Alamme tarpeet, toimintatavat ja -ympäristöt muuttuvat jatkuvasti, ja meidän tulee vastata näihin muutoksiin tänään, ei huomenna. Näin voimme auttaa nuoria voimaan taas hitusen verran paremmin – ja se lienee kaikista tärkeintä.

Minna Jauho & Anton Tuuva

Kirjoittajat ovat Allianssin tapahtumataikureita, joiden työn ydintä on yhdistää nuorisoalaa, mahdollistaa elämyksiä ja nostaa esiin kaikki se ainutlaatuinen osaaminen, jota alamme on täynnä


Avainsanat:

Katso myös