Uutiset

Politiikkaviikon tapahtumat ja materiaalit on nyt julkaistu!

Uutiset 20.10.2022

Politikveckan på svenska här.

Viidettä kertaa järjestettävä Politiikkaviikko on valtakunnallinen yhteiskunnallisen vaikuttamisen teemaviikko nuorille. Se järjestetään tänä vuonna 31.10. alkaen yläkouluissa, toisen asteen opetuksessa ja muussa nuorisotoiminnassa. Tarjoamme viikon tiimoilta mielenkiintoisia tapahtumia ja opetusmateriaaleja, joita voi hyödyntää nuorisoryhmien toiminnassa ja opetuksessa.

Tänä vuonna Politiikkaviikko etsii vastauksia siihen, miten politiikalla voidaan ratkoa yhteiskunnan kriisejä ja viheliäisiä ongelmia yhdessä eri mielipiteistä ja ideologioista huolimatta. Tätä kysymystä pohtivat esimerkiksi Emma Kari ja Antti Kurvinen oppimateriaaleihin liittyvällä videolla, joka julkaistaan verkkosivuillamme pian. 

Oppimateriaalipankista löytyy tehtäviä muun muassa hyvinvointialueisiin, eduskuntapuolueisiin ja rakentaviin keskusteluihin liittyen. Olemme myös koonneet ohjeet siitä, kuinka osana Politiikkaviikkoa voi kutsua poliitikon vierailulle kouluun tai kaupunginvaltuuston kokoustamaan tiloihinne. 

Vinkit ja oppimateriaalit politiikkaviikolle löydät täältä!

Politiikkaviikolla järjestetään myös mielenkiintoisia tapahtumia, kuten poliittisten nuorisojärjetöjen paneeli sekä kaikille avoin mediatutkimustunti. Viikko käynnistyy suurella yhteiskuntaopin tunnilla, jossa opiskelijoiden kinkkisiin kysymyksiin ovat vastaamassa kansanedustajat Pihla Keto-Huovinen ja Mai Kivelä. Suoraa lähetystä Vuosaaren lukiosta voi seurata verkkosivuillamme. 

Tutustu kaikkiin politiikkaviikon tapahtumiin täällä!

Politiikkaviikko on ilmainen ja kaikille avoin, mutta muistathan ilmoittautua mukaan teemaviikolle! Myös useat tapahtumat vaativat ennakkoilmoittautumisen.

Lisätietoja:
Iida Laurila
Nuorten osallisuuden asiantuntija, sakkunnig i ungas delaktighet
+35844 787 0880
iida.laurila@nuorisoala.fi


Avainsanat:

Katso myös