Rekrytointi

Rekry: Tule edistämään nuorten äänen kuulumista yhteiskunnassa, hae osallisuuden asiantuntijaksi (sijaisuus)

Uutiset 3.11.2023

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi on valtakunnan tunnetuin nuorten osallisuuden edistäjä, kehittäjä ja puolustaja. Etsimme nyt perhevapaan sijaiseksi asiantuntijaa vastaamaan nuorten yhteiskunnallisen osallisuuden kokonaisuudesta: vaikuttamaan päättäjiin ja politiikkaan nuorten vaikuttamismahdollisuuksien puolesta, kehittämään nuorten osallisuusjärjestelmiä ja vastaamaan nuorisoalan demokratiakasvatusprojekteista (esimerkiksi Politiikkaviikosta, Nuorten vaaleista ja Nuorten vaalikoneesta).

Osallisuusasiantuntijan tavoitteena on vahvistaa kaikkien nuorten hyvinvointia ja torjua eriarvoistumista luomalla uusia osallistumisen malleja, vakiinnuttamalla jo olemassa olevia ja lisäämällä eri tahojen ymmärrystä nuorten osallisuuden merkityksestä.

Tarvitsemme tavoitteellisen tyypin, jolla on jo kokemusta asiantuntijatyöstä ja nuorten yhteiskunnallisen osallisuuden edistämisestä. Demokraattisten prosessien hallitsemisen lisäksi erinomaiset yhteistyö- ja verkostotaidot, rönsyilevienkin kokonaisuuksien hanskassa pitäminen ja sujuva viestintä eri kanavissa ovat edellytyksiä tehtävässä pärjäämiselle. Arvostamme valtionhallinnon, politiikan ja järjestökentän tuntemusta sekä kokemusta lobbaamisesta ja esiintymisestä. Nuorten osallisuuden asiantuntija vastaa meillä myös nuoriin liittyvän ajankohtaistiedon kokoamisesta ja Mitä kuuluu nuorille -katsausten ja sekä laajemman vuosijulkaisun tuottamisesta, joten hyödyksi on myös kiinnostus tutkimustietoa kohtaan ja järjestelmällinen ote projektinhallintaan.

Paitsi juuri tähän tehtävään parhaan ammattilaisen, haluamme löytää myös noin kahdenkymmenenviiden hengen työyhteisöämme sopivasti täydentävän ihmisen. Meillä tehdään paljon yhdessä, kehitetään työpaikkaamme vielä paremmaksi porukalla ja ajatellaan, ettei työkaverin auttaminen ole itseltä pois. 

Sijaisuuden aikana osallisuusasiantuntijan keskeisimpiä tehtäviä on tehdä aloitteellista vaikuttamistyötä nuorten osallisuuden edistämiseksi, vetää eurovaaleihin liittyvää äänestysaktiivisuustyötä sekä käynnistää kunta- ja hyvinvointialuevaalien 2025 yhteydessä järjestettävät Politiikkaviikko, Nuorten vaalit ja Nuorten vaalikone. Tekemisen tueksi lupaamme hyvän tiimin, sparrailuseuraa, toiveittesi mukaan räätälöityä johtamista ja melkeinpä rajattomat mahdollisuudet kehittää sekä itseäsi asiantuntijana että nuorisoalan osallisuustyötä. 

Nyt täytettävä tehtävä on määräaikainen perhevapaan sijaisuus, joka alkaa sopimuksen mukaan joulu-tammikuussa ja jatkuu alustavasti marraskuun 2024 loppuun. Maksamme 3 256,94 euron kuukausipalkkaa lounas- ja virike-etuineen. Toimistomme sijaitsee Helsingin Pasilassa, ja työtä voi tehdä osittain etänä. Työn luonne edellyttää kuitenkin viikottaista läsnäoloa Helsingissä. 

Toivomme hakijoiksi eri-ikäisiä, eri sukupuolien edustajia sekä kieli-, kulttuuri- ja muihin vähemmistöihin kuuluvia henkilöitä. Allianssi on perhemyönteinen työpaikka ja toteuttaa rekrytoinnissaan positiivisen erityiskohtelun periaatetta. Positiivista erityiskohtelua sovelletaan silloin, kun hakijoina on yhtä päteviä tai vain vähäisessä määrin ansioiltaan toisistaan poikkeavia, joista toinen edustaa syrjinnän vaarassa olevaa ryhmää. Kerrothan hakemuksessasi, mikäli koet kuuluvasi johonkin vähemmistöryhmään ja toivot sen huomioimista valintaprosessissa.

Työnhakijoita kohdellaan myös Allianssin tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman mukaisesti.

Näin haet tehtävää:

Jos tunnistit itsesi, hae meille! Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi pdf-muodossa viimeistään 15.11. osoitteeseen rekrytointi@nuorisoala.fi. Osuvimmat hakijat kutsumme haastatteluun, jotka järjestetään lähtökohtaisesti 21.11. tai 22.11. Allianssi-talolla Helsingin Pasilassa.

Kysy lisää:

Jäitkö vielä miettimään jotain, johon et tästä ilmoituksesta tai googlaamalla löytänyt vastausta? Kysy ihmeessä! Lisätietoja saat Allianssin toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelmilta, puh. 040 5879514 tai nuorten osallisuuden asiantuntija Silja Uusikankaalta, puh. 044 787 0880.

Katso myös