Uutiset

Silja Porkkala nuorten osallisuuden asiantuntijaksi

Uutiset 21.12.2023

Silja Porkkala on valittu nuorten osallisuuden asiantuntijan perhevapaan sijaiseksi vastaamaan nuorten yhteiskunnallisen osallisuuden kokonaisuudesta: vaikuttamaan päättäjiin ja politiikkaan nuorten vaikuttamismahdollisuuksien puolesta, kehittämään nuorten osallisuusjärjestelmiä ja vastaamaan nuorisoalan demokratiakasvatusprojekteista (esimerkiksi Politiikkaviikosta, Nuorten vaaleista ja Nuorten vaalikoneesta). Nuorten osallisuuden asiantuntija vastaa myös nuoriin liittyvän ajankohtaistiedon kokoamisesta ja Mitä kuuluu nuorille -katsausten ja sekä laajemman vuosijulkaisun tuottamisesta.

Porkkala työskentelee parhaillaan projektitutkijana Turun yliopiston FACTOR–hankkeessa. Aiemmin hän on kerryttänyt nuorten kansalaisosallistumiseen ja kansalaispätevyyteen liittyvää osaamista Tampereen yliopiston EPIC-tutkimushankkeessa. Porkkala on toiminut myös urheilutapahtumien vastuullisuusvastaavana. 

“Siljalla on todella kova osaaminen nuorten yhteiskunnalliseen osallistumiseen liittyvästä tiedosta ja ymmärryksestä, mikä on tärkein edellytys ratkaisujen luomiselle. Tosi hienoa saada hänet tiimiämme täydentämään!“ sanoo toiminnanjohtaja Anna Munsterhjelm.  

Osallisuusasiantuntijan tehtävän tavoitteena on vahvistaa kaikkien nuorten hyvinvointia ja torjua eriarvoistumista luomalla uusia osallistumisen malleja, vakiinnuttamalla jo olemassa olevia ja lisäämällä eri tahojen ymmärrystä nuorten osallisuuden merkityksestä.

Sijaisuuden aikana osallisuusasiantuntijan keskeisimpiä tehtäviä on tehdä aloitteellista vaikuttamistyötä nuorten osallisuuden edistämiseksi, vetää eurovaaleihin liittyvää äänestysaktiivisuustyötä sekä käynnistää kunta- ja hyvinvointialuevaalien 2025 yhteydessä järjestettävät Politiikkaviikko, Nuorten vaalit ja Nuorten vaalikone. 

“On innostavaa päästä mukaan käytännön työhön nuorten osallisuuden ja edunvalvonnan pariin yliopistomaailman puolelta. Nuorten osallisuuden kehittäminen ja puolustaminen on ensiarvoisen tärkeää nuorten eriarvoistumiskehityksen jarruttamiseksi. Tuntuu hienolta päästä osaksi Allianssin osaavaa työyhteisöä!”, sanoo Silja Porkkala.

Porkkala aloittaa nuorten osallisuuden asiantuntijana tammikuun alussa 2024. Silja Uusikangas palaa perhevapaalta alustavasti marraskuussa 2024.

Lisätiedot: 

Anna Munsterhjelm, toiminnanjohtaja
040 5879514

Silja Porkkala, nuorten osallisuuden asiantuntija
silja.porkkala@nuorisoala.fi (5.1. alkaen)


Avainsanat:

Katso myös