TET-paikka kannattaa hankkia omien mielenkiinnon kohteiden mukaan – Lue Allianssin tettiläisen Tyynen kokemukset viikostaan

Blogit 27.5.2021

Eräänä kevätpäivänä päätin hankkia itselleni oikeasti mielenkiintoisen TET-paikan – ja sellaisen myös sain. Olen Tyyne Ahonen, Allianssin etäTETiläinen Kuopiosta ja nyt kerron viikostani Allianssilla. 

Halusin itse olla enemmän tietoinen omista vaikuttamismahdollisuuksistani ja niinpä päätin ottaa yhteyttä Allianssiin. Halusin kokeilla TETissä jotain, mikä minua oikeasti saattaisi kiinnostaa ja ajattelin, että Allianssin olisi mahdollista tarjota minulle kokemuksia heidän alansa oikeista töistä. Pitkän harkinnan ja jännittämisen jälkeen soitin Allianssille ja pian sainkin hyväksyvän vastauksen! 

TET-viikko on ollut hektinen ja täynnä kaikenlaista erilaista ja kiinnostavaa. Olen päässyt osallistumaan kokouksiin, joissa ajatuksiani on oikeasti kuunneltu, suunnittelemaan sekä toteuttamaan nuorisovaalien viestintää, jakamaan oman nuorisovaalikyselyni Suomen kouluille – ja kaikenlaista muuta. Erityistä mielenkiintoa herättivät isomman ihmisjoukon etätilaisuudet, joissa pääsin keskustelemaan ja kuulemaan esimerkiksi Suomen harrastusmallista sekä vihapuheesta ja -rikoksista. Olin erittäin iloinen huomatessani, että monissa keskusteluissa otettiin meidän nuorten näkökulma esille ja minua, nuorten edustajaa, haluttiin oikeasti kuulla. 

Itselläni on tapana kokeilla ja tehdä vähän kaikenlaista ja usein melkeinpä heti, kun vapaa-aikaa löytyy, menen säheltämään jonkin uuden asian parissa. Ongelmana on kuitenkin usein, että otan kauheat paineet ja stressit pienimmistäkin asioista. Luen sähköpostiviestit kymmeniä kertoja ja yleensä luetutankin ne jollain toisella. Suunnittelen puhelinkeskustelut viimeiseen asti mielessäni ennen soittoa. Joskus joitain asioita on jäänyt tekemättä, koska olen pelännyt epäonnistumista. 

Tämän viikon aikana olen kuitenkin “joutunut” soittelemaan, viestittelemään ja tekemään niin paljon kaikenlaista uutta, ettei stressaamiselle välttämättä ole jäänyt tilaa. Olen vain ajatellut, että “nyt vain hoidat tämän loppuun”. Tämän viikkoinen työkokemus on antanut minulle rohkeutta tehdä ja tuoda omat ajatukseni esille sekä opettanut paljon tärkeitä työelämätaitoja. Olen huomannut, ettei puhelinkeskustelu minua tuhoa, eikä sähköpostissa pieni kirjoitusvirhe haittaa. Nyt myös tiedän, ettei työelämässäkään kaikki suju aina aivan täydellisesti ja usein nurkan takana häämöttää uusi haaste, johon on keksittävä uusi ratkaisu. 

Tämän viikon kokemusten perusteella voisin sanoa, että TETiä kannattaa hyödyntää oikeasti itseään kiinnostavien alojen kokeilemiseen. Tehdessä kivaa työtä mukavien ihmisten kanssa saa mukavia kokemuksia ja eniten aikaan. 

Tyyne Ahonen

Kirjoittaja oli Allianssissa TET-harjoittelussa toukokuussa 2021 ja piirsi oman bloginsa kuvituskuvan.


Avainsanat:

Katso myös