Tapahtumatuottaja Minna Jauho: ”NUORI2022 ratkoo koko nuorisoalan yhteisiä haasteita ja siksi se tehdään yhdessä”

Blogit 25.10.2021

NUORI2022-tapahtuman ohjelma tarjoaa vastauksia koko nuorisoalan yhteisiin kysymyksiin. Ja koska me uskomme, että viisaus, asiantuntijuus ja kovin osaaminen asuu alan tekijöissä, on NUORI2022-ohjelma toteutettu alusta asti yhdessä nuorisolan kanssa.

NUORI2022 – valtakunnalliset nuorisotyönpäivät kokoaa Jyväskylään 26.-27.4.2022 koko nuorisoalan ja tarjoaa mahdollisuuden uuden oppimiseen ja oivaltamiseen, inspiroitumiseen sekä verkostoitumiseen ja uusiin ihmisiin tutustumiseen. Haluamme myös haastaa koko alan kahdeksi päiväksi sen kaikista tärkeimmän äärelle – kuinka turvataan nuorten hyvinvointi Suomessa nyt ja tulevaisuudessa.

Koska nuorisoala on valtava, meitä on paljon ja teemme hyvin moninaista ja keskenään erilaista työtä, on myös toiveita alan suurtapahtumalle paljon. Positiivinen haaste on se, että tarjontaa ohjelmantuottajiksi on enemmän kuin osaksi tapahtumaa on mahdollista ottaa. Tätä haastetta ratkaisemaan kokosimme viime vuonna avoimella haulla alan asiantuntijoista koostuvan ohjelmatyöryhmän, joka vastaa suurtapahtuman seminaariohjelman rakentamisesta ohjelmahakemusten pohjalta! Ja kyllä, kuka tahansa nuorisoalan toimija voi hakea mukaan. Juuri sinun osaamisesi voi olla sitä, mitä työryhmässä – ja alalla – seuraavaksi tarvitaan.

Jotta valmis ohjelma olisi mahdollisimman kattava ja moninainen läpileikkaus koko alaan, halusimme, että myös työryhmässä on edustettuna mahdollisimman laajasti koko nuorisoala. Tässä onnistuttiin loistavasti ja työryhmä koostui 10 alan asiantuntijasta opiskelijaedustus mukaan lukien, joista jokainen toi työskentelyyn omaa erityisosaamistaan. Jälleen kerran olimme sen äärellä, että yhteistyöllä saavutetaan niin paljon enemmän kuin yksilösuorituksilla.

Työryhmä kokoontui kolme kertaa ja vastasi ohjelmahakemusten läpikäymisestä. Prosessi oli suuri ja se pyrittiin rakentamaan kaikkien hakijoiden näkökulmasta mahdollisimman oikeudenmukaiseksi. Tiedämme varmasti kaikki, että alallamme tehtävää työtä on mahdotonta ja ei millään tavalla tarkoituksenmukaista arvottaa tai asettaa paremmuusjärjestykseen. Hakemukset luokiteltiin teemoittain ja valitulla ohjelmalla pyrittiin vastaamaan siihen, että se palvelee mahdollisimman kattavasti koko alan tarpeita.

Avoimen suunnittelupäivän, nuorisoalalle suunnatun kyselyn ja ohjelmaryhmän työskentelyn pohjalta teemoiksi valikoituivat seuraavat: Nuorten hyvinvointi ja identiteetti, Nuorisotyön mahdollistajat ja Nuorisotyö nyt ja tulevaisuudessa. Uskomme, että tavoitteessa koota mahdollisimman kattava ohjelma näiden kattoteemojen alle on onnistuttu, ja olemme ilolla ja ylpeydellä odottaneet, että ohjelma kokonaisuudessaan päästään julkaisemaan. Ja täältä se nyt löytyy (linkki) – olethan ottanut NUORI2022-ohjelman jo haltuun?

Maailman isoimman kiitoksen panoksestaan ansaitsee jokainen NUORI2022-ohjelmantuottaja sekä NUORI2022-ohjelmatyöryhmän jäsen. Täältä tapahtumatuottajan työpöydältä tuskin olisi löytynyt ilmiöitä, jotka ovat alalla juuri nyt in, uusia työkaluja, joista kaikki haluavat kuulla tai tuoreinta tutkimustietoa siitä, miksi nuorisotyötä todellakin on tehtävä.

Jokainen nuorisoalan toimija on oman työnsä paras asiantuntija. Meidän tehtävä Allianssissa on mahdollistaa tila, aika ja paikka kaikelle sille valtavalla määrälle tietoa, taitoa ja osaamista, joka ansaitsee tulla nähdyksi, kuulluksi ja jaettavaksi. Sen takia me järjestämme NUORI2022-tapahtuman.

P.S. Läikähtikö jossain? Tuliko fiilis, että haluaisit hakea mukaan ohjelmatyöryhmään tai ohjelmantuottajaksi tulevissa NUORI-tapahtumissa? Mahtavaa! Pysy kuulolla, koska haku NUORI2023-ohjelmatyöryhmään on jo aivan kulman takana!

Minna Jauho

Kirjoittaja on tänä vuonna Allianssin kelkkaan hypännyt tapahtumatuottaja, joka vastaa NUORI2022-ohjelmakokonaisuudesta ja häkeltyy kerta toisensa jälkeen siitä, kuinka siistejä juttuja nuorisoalalla tehdään joka päivä.

minna.jauho@alli.fi


Avainsanat:

Katso myös