Uutiset

Juhli, kouluttaudu, kiitä – nappaa talteen vinkkimme Nuorisotyön viikon viettämiseen

Uutiset 14.9.2023

Valtakunnallista Nuorisotyön viikkoa vietetään viikolla 41 eli 9.–15.10.2023 – jo kymmenettä kertaa! Kokosimme yhteen tapoja juhlistaa ja viettää Nuorisotyön viikkoa, olitpa sitten nuorisoalan ammattilainen, vapaaehtoinen tai muu nuorisotyön fani.

Osallistu ohjelmiin – opi uutta ja vaihda ajatuksia

Nuorisotyön viikolla järjestämme yhdessä nuorisoalan toimijoiden kanssa lukuisia kiinnostavia koulutuksia ja muita ohjelmasisältöjä. Löydät Nuorisotyön viikon 2023 tapahtumat kootusti tapahtumakalenterista. Viikko on täynnä oivaltavaa ja ajankohtaista ohjelmaa, poimi kalenteriisi kiinnostavimmat!

Laitathan kalenteriisi ylös ainakin Nuorisotyön viikon avajaiset, jotka striimataan suorana lähetyksenä Suvilahden Tiivistämöltä Helsingistä. Avajaisissa pohdimme juontaja Katja Ståhlin johdolla, että Miten menee, nuorisoala? Mikä on ajankohtaista, missä ollaan onnistuttu ja miten oman työn tulokset tehdään entistä näkyvämmiksi? Mikä toimii ja mikä ei todellakaan – mutta ennen kaikkea mitkä ovat ratkaisuja koko alan yhteisiin haasteisiin ja kuinka ne taklataan? Miltä näyttää nuorisotyön tulevaisuus ja kuinka nostetaan nuorisoalalla tehtävän työn arvostusta yhteiskunnassa?

Kutsumme koko nuorisoalan seuraamaan avajaisia yhdessä oman työ- tai vapaaehtoisyhteisön kanssa maanantaina 9.10. klo 13.00 alkaen! Ennakkoon ilmoittautuneiden striimikatsojien kesken arvomme Nuorisotyön viikon 10-vuotissyntymäpäiväkahvit.

Järjestä oma tapahtuma

Yksi hyvä tapa viettää Nuorisotyön viikkoa on järjestää sen kunniaksi oma tapahtuma. Mitä asiantuntijuutta tai spesiaalia osaamista juuri teiltä löytyy mitä haluaisitte jakaa muille alan toimijoille? Tai löytyykö teiltä jokin hanke, projekti tai työmuoto, josta muiden alan toimijoiden tulisi ehdottomasti kuulla?

Viettäkää Nuorisotyön viikkoa yhdessä myös nuorten kanssa! Nuorisotyö niin kunnissa, seurakunnissa kuin järjestöissäkin on kohtaamisia ja hetkiä nuorten kanssa – useimmiten arjessa mutta välillä myös juhlassa.

Tutustu vinkkeihimme oman tapahtuman järjestämiseen!

Voitte ottaa Nuorisotyön viikkoon jo varaslähdön järjestämällä etkotapahtuman ennen varsinaista viikkoa. Virittäytykää tunnelmaan muistelemalla nuorisotyön parissa koettuja antoisimpia hetkiä ja kehukaa inspiroivimpia kollegoita. 

Vinkit etkojen järjestämiseen!

Juhlista nuorisotyötä somessa

Rummuta nuorisoalan ja oman työsi merkitystä sekä tuloksia, iloitse kollegoista, juhlista nuoria ja nuoruuden ainutlaatuisuutta – tee Nuorisotyön viikko näkyväksi! Nuorisotyön viikon somesisältöjä voi suunnitella jo hyvissä ajoin etukäteen, tai sitten voit jakaa Allianssin @nuorisoala-kanaville Nuorisotyön viikolla ilmestyvää kampanjamateriaalia eteenpäin sellaisenaan. Tärkeintä on, että nuorisoala näkyy ja kuuluu läpi viikon, sillä kukapa kissan hännän nostaisi, jollei kissa itse. 

Nuorisotyön viikon materiaalipankista löydät valmiita somekuvia sekä materiaaleja oman Nuorisotyön viikon viestinnän rakentamiseen. Saa käyttää! 

Viesti ja vaikuta

Nuorisotyön viikolla on oiva tilaisuus tehdä omaa työtä näkyväksi myös omalla toiminta-alueella. Kirjoittaisitko mielipidekirjoituksen oman alueen lehteen Nuorisotyön viikon kunniaksi? Voit myös vinkata paikalliselle valtuutetulle, että Nuorisotyön viikolla olisi oiva hetki tehdä valtuustoaloite nuoriin liittyen. 

Nuorisotyön viikko on myös oiva hetki kutsua paikallisia päättäjiä kylään tutustumaan nuorisotyöhön ja sen tuloksiin. Järjestäkää avointen ovien päivä päättäjille, keittäkää sumpit ja kertokaa, miksi tätä työtä tehdään! 

Välitä kiitokset työkaverille, työyhteisölle tai tärkeälle turvalliselle aikuiselle

Onko sinulla ollut elämässäsi joku turvallinen aikuinen, joka on nähnyt, kuullut ja osannut sanoa oikealla hetkellä ne oikeat sanat? Tuleeko sinulla mieleen joku nuorisoalan toimija, jonka tekemä työ tai vapaaehtoistyö on tehnyt sinuun erityisen vaikutuksen? Haluatko ilmiantaa kollegasi tai koko työyhteisösi, joka on tuonut iloa arkeesi tai kantanut eteenpäin vaikeinakin hetkinä? Kerro siitä meille ja me nostamme nämä tarinat esiin osana Nuorisotyön viikon 2023 viestintää!

Välitä kiitokset sinulle tärkeälle nuorisoalan toimijalle tällä lomakkeella.

Lisätietoja:

Nuorisotyön viikon verkkosivut

Katso myös