Uutiset

Kuka nuorisoalan ammattilainen tai vapaaehtoinen ansaitsisi nuorisotyön tunnustuspalkinnon tänä vuonna? Jätä ehdotuksesi viimeistään 28.2.!

Uutiset 20.1.2023

Nuorisoasioista vastaava ministeri myöntää jo 22. kerran nuorisotyön tunnustuspalkinnon nuorisoalan toimijalle.  Palkinto myönnetään joka toinen vuosi nuorisoalan organisaatiolle tai toiminnolle ja joka toinen vuosi henkilölle, joka on poikkeuksellisen merkittävällä tavalla kehittänyt nuorisotyötä tai -toimintaa entistä vaikuttavammaksi. Tänä vuonna 10 000 euron arvoinen tunnustuspalkinto myönnetään henkilölle, ja se jaetaan NUORI2023-tapahtumassa Jyväskylässä.

Nuorisotyön tunnustuspalkinto on näkyvä tunnustus merkittävästä, uraauurtavasta työstä nuorisoalalla. Palkinnolla halutaan nostaa esiin toimintaa, jolla on positiivinen vaikutus nuorten hyvinvointiin ja/tai nuorisoalaan ja joka haastaa osaltaan koko toimialaa kehittymään. Se on tunnustus tehdystä työstä, mutta myös kannustus kehittää edelleen ennakkoluulottomasti uutta ja uudistaa nuorisotyön kenttää vastaamaan nykypäivän haasteisiin.

Vuonna 2023 palkinnon saajaksi valitaan nuorisoalalla toimiva henkilö: ammattilainen tai vapaaehtoinen. Palkinnosta päättää nuorisoasioista vastaava ministeri Petri Honkonen kuultuaan palkintoraatia. Raatiin kuuluvat nuorisoalan kattojärjestö Allianssin, Nuorisotutkimusseuran, Kuntaliiton sekä opetus- ja kulttuuriministeriön nuorisotyön ja -politiikan vastuualueen edustajat. 

Tiedätkö kriteereihin sopivan henkilön? Ehdotuksen nuorisoalan tunnustuspalkinnon saajaksi voi jättää kuka tahansa. Ehdotuksia palkinnon saajaksi voi jättää 28.2. asti sähköisellä lomakkeella. 

Ehdotuksen on sisällettävä perustelut tunnustukselle sekä ehdottajan yhteystiedot. Itseään tai perheenjäsentään ei voi esittää. Samaa henkilöä voi luonnollisesti esittää useampi taho, mutta saapuvien ehdotusten määrällä ei ole merkitystä esityksiä arvioitaessa. Palkintoraati käsittelee ainoastaan lomakkeen kautta lähetetyt ja määräaikaan mennessä saapuneet, perustellut ehdotukset. 

Lisätietoja:

Anna Munsterhjelm, Allianssin toiminnanjohtaja
anna.munsterhjelm@nuorisoala.fi.
040 5879514

Nuorisotyön tunnustuspalkinnon ovat aikaisemmin saaneet:

Sua varten somessa -hanke (2022)
Nuorisotyöntekijä Ariela Tuikkanen (2021)
Setan nuorisotyö (2020)
Nuoriso-ohjaaja Sabasy ”Sabi” Ndiaye Helsingin nuorisopalveluista (2019)
Nuori kirkko ry:n Saapas-toiminta (2018)
Nuorisotyönohjaaja Kari-Pekka Vehkaoja Sotkamon seurakunnasta (2017)
Vantaan Tyttöjen Tila, Vantaan Nicehearts ry (2016)
Johtava Walkers-toimintavastaava Mauri Mujunen (2015)
Helsingin NMKY:n yökoripallotoiminta (2014)
Nuorisosihteeri Leena Aho Turun kaupungin Nuorisoasiainkeskuksesta (2013)
Oranssi ry (2012)
Nuorisosihteeri Sirkka-Liisa Strömmer Akaan kunnasta (2011)
Nuorisoverkosto Changemaker/Kirkon Ulkomaan apu (2010)
Toiminnanjohtaja Pekka Häyhä (2009)
Suomen Partiolaiset (2008)
Toimialajohtaja Pauli Parviainen (2007)
Hollolan Nuorisoseura (2006)
Lehtori Maija-Sisko Kauppila (2005)
Inarin kunnan viestintäpaja (2004)
Sorin Sirkus Tampereelta (2003)
Kulttuurisihteeri Sinikka Haapanen Helsingin Nuorisoasiainkeskuksesta (2002)

Katso myös