Allianssi

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssissa teemme joka päivä töitä nuorten hyvinvoinnin parantamiseksi ja nuorisoalan resurssien puolustamiseksi. Tarjoamme erilaisia palveluita ja kohtaamisen mahdollisuuksia nuorisoalan toimijoille järjestöissä, kunnissa ja seurakunnissa.

Vaikutamme sen puolesta, että nuorisoalan toimijoilla olisi riittävät resurssit tehdä tärkeää työtään nuorten parissa, ja jotta nuoret voisivat yhteiskunnassamme hyvin. Ilman nuoria meillä ei ole mitään – ei veronmaksajia, ei vastuunkantajia, ei vanhemmista ikäpolvista huolehtijoita. Nuorten laiminlyömisellä on kohtalokkaat seuraukset paitsi inhimillisesti, myös kansantaloudellisesti. Siksi nuorten hyvinvointi on nostettava jokaisen asiaksi ja politiikan tärkeimmäksi kärjeksi. Ilman nuorisotyötä meillä ei ole hyvinvoivia nuoria.

Tuotamme erilaisia palveluita nuorisoalan toimijoille: Järjestämme vuosittain nuorisoalan yhteisen kohtaamis- ja koulutustapahtuman, NUORI-tapahtuman. Koordinoimme myös vuosittain nuorisoalan omaa valtakunnallista teemaviikkoa, Nuorisotyön viikkoa, sekä nuorille suunnattua demokratiakasvatuksen Politiikkaviikkoa. Järjestämme myös jokaisten valtakunnallisten vaalien yhteydessä Nuorten vaalit, jota olemme koordinoineet jo 90-luvulta asti.

Toimintaamme ohjaavat säännöt ja strategia. Vaikuttamistyön teemat ja tavoitteet on määritelty tavoiteohjelmassa. Tutustu asiakirjoihin tarkemmin täällä.

Leivissämme työskentelee reilu parikymmentä oman alansa rautaisinta asiantuntijaa. Jäsentemme valitsemaan hallitukseen kuuluu tällä hetkellä puheenjohtajan ja varapuheenjohtajan lisäksi yhdeksän varsinaista jäsentä sekä yhdeksän varajäsentä, jotka edustavat nuorisoalan toimijoita laajasti. Tutustu henkilöstöömme ja hallitukseemme, ja ota yhteyttä!

Pidämme majaa Allianssi-talossa viehkeässä Itä-Pasilassa muutaman muun nuorisoalan toimijan kanssa. Kokous- ja saunatilamme ovat niin nuorisoalan toimijoiden kuin muidenkin kiinnostuneiden vuokrattavissa.

Vastaamme mielellämme kaikkiin nuoriin, nuorisoalaan ja järjestöihin liittyviin ajankohtaisiin kysymyksiin. Meiltä Allianssista ja jäsenjärjestöistämme löytyy asiantuntemusta ja näkökulmia nuoriin liittyviin ilmiöihin ja teemoihin.

Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssi on perustettu vuonna 1992, jolloin kolme valtakunnallista nuorisotyön palvelujärjestöä (Nuorisotyön Keskus NTK, Kansalaiskasvatuksen Keskus KaKe ja Suomen Nuorisojärjestöjen Yhteistyöjärjestö SNT) yhdistyivät. Toimintaamme rahoitetaan opetus- ja kulttuuriministeriön yleisavustuksesta valtakunnallisille nuorisoalan järjestöille.

Katso myös