Nuorisoalan valtakunnalliset tapahtumat

Julkaisemme tällä sivulla meille ilmoitettuja jäsenjärjestöjen tapahtumia ja koulutuksia. Päivitämme tätä sivua aina kuukauden alussa.


Ilmoita meille tapahtumasta tällä lomakkeella!

Toimi vaikuttavasti -julkaisuwebinaari

6.9. / Webinaari / Lue lisää!

Haluatko oppia, miten osoittaa ja arvioida järjestösi tai yhdistyksesi tuloksia ja vaikutuksia? Kentaurin ja Opintokeskus Siviksen uusi vaikuttavasti.fi-itseopiskelusivusto ohjaa sinut opin äärelle. Tule webinaariin tutustumaan sivustoon ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin!

Tervetuloa mukaan 6.9. klo 13–14.

Tapahtumassa vaikuttavasti.fi-sivuston kehittäjät Marion Fields ja Raisa Omaheimo esittelevät sivustoa.

Webinaari pidetään Zoom-alustalla. Voit osallistua myös vapaasti osoitteessa zoom.us/my/kentaurikeskustelee.

Somekiusaaminen ja kuinka siihen voi puuttua

19.9. / Webinaari / Lue lisää!

Sua varten somessa yhdistää voimansa Valopilkkuja -toiminnan kanssa ja järjestää yhteisen koulutuksen somekiusaamisesta ja siihen puuttumisesta. Kolmetuntisen koulutuksen aikana opit lisää netissä tapahtuvasta kiusaamisesta ja sen erityispiirteistä sekä ymmärrät, miksi se on haavoittavaa.

Koulutuksesta saat työkaluja siihen, kuinka ottaa somessa tapahtuva kiusaaminen puheeksi nuoren kanssa, kuinka puuttua kiusaamiseen ja miten somekiusatuksi tullutta nuorta voi tukea. Koulutuksessa käydään myös lyhyesti läpi tämän hetken suosituimpien somealustojen toimintaperiaatteita ja esimerkkejä siitä, miltä kiusaaminen konkreettisesti näillä alustoilla näyttää.

Koulutus on maksuton ja järjestetään tiistaina 19.9 klo 12-15 Teamsin välityksellä. Koulutus on suunnattu kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville.

Ulosottolaitoksen sekä talous- ja velkaneuvonnan ennakoiva talousneuvonta -koulutuksia

Palveluihin ohjaaminen: Ulosoton ja talous- ja velkaneuvonnan asiointikanavat ja palvelut

26.9. / Lue lisää!

Tervetuloa ennakoivan talousneuvonnan järjestämään maksuttomaan koulutukseen. Koulutuksessa käydään läpi, mitä asiointikanavia ja palveluja ulosotolla ja talous- ja velkaneuvonnalla on. Saat vinkkejä siihen, miten hyödynnät palveluita asiakastyössä ja asiakkaan ohjaamisessa.

Ulosoton huojennukset: Miten toimivat ulosoton vapaakuukausi, rajoittaminen ja lykkäys? (ruotsiksi)

3.10. / Lue lisää!

Tervetuloa ennakoivan talousneuvonnan järjestämään maksuttomaan koulutukseen. Tässä ruotsinkielisessä koulutuksessa kerrotaan ulosoton huojennuksista eli vapaakuukausista, rajoittamisesta sekä lykkäyksestä. Lisäksi kerrotaan, mitä 1.5.2023 voimaan tullut vapaakuukausiuudistus käytännössä tarkoittaa.

Myyttien murtaminen ulosotossa sekä talous- ja velkaneuvonnassa

31.10. / Lue lisää!

Tervetuloa Ulosottolaitoksen sekä talous- ja velkaneuvonnan ennakoivan talousneuvonnan järjestämään maksuttomaan koulutukseen. Koulutuksessa oikaistaan yleisimpiä harhaluuloja ulosotosta ja talous- ja velkaneuvonnasta.

Velkojen järjestely: Velkatilanteen selvittäminen ja velkojen järjestelyvaihtoehdot (ruotsiksi)

7.11. / Lue lisää!

Tervetuloa talous- ja velkaneuvonnan ennakoivan talousneuvonnan järjestämään maksuttomaan koulutukseen. Tässä ruotsinkielisessä koulutuksessa käydään läpi, kuinka velkatilanne selvitetään ja mitä eri velkojen järjestelyvaihtoehtoja on olemassa.

Lapsen ja nuoren hyvä tulevaisuus -seminaari

3.10. / Paasitorni, Helsinki / Lue lisää!

Seminaarissa tarkastellaan, miten voimme edistää lapsen ja nuoren kokemusta elämän merkityksellisyydestä ja myönteisestä tulevaisuudesta. Seminaari on maksuton ja kaikille avoin.

Pojat, pojat, pojat – Poikatyön seminaari

13.10. / Tiivistämö, Helsinki / Lue lisää!

Pojat, pojat, pojat – Poikatyön seminaari Suvilahden Tiivistämöllä Helsingissä perjantaina 13.10.2023
Poikatyön seminaarin teemana on tulevaisuuden miehet muuttuvassa yhteiskunnassa. Kuinka ratkaisemme poikien kohtaamia haasteita nyt ja tulevaisuudessa?

Asiantuntijapuheenvuoroissa perehdymme ylisukupolviseen syrjäytymiseen, poikien haavoittuvuuteen, syrjäseutujen poikiin, poikien kohtaamaan väkivaltaan ja pohjoismaiseen miestyöhön. Lisäksi tutustumme Poikien Talojen toimintaan Helsingissä, Vantaalla ja Oulussa. Tilaisuuden juontaa Paleface.
Tilaisuus on suunnattu lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuteen voi osallistua myös etäyhteydellä verkossa.
Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan verkkosivujen kautta: https://loistosetlementti.fi/uutiset/pojat-pojat-pojat-poikatyon-seminaari/

Suomen Setlementtiliitton koulutuksia

Nuorten tekemä väkivalta

12.9. / Webinaari / Lue lisää!

Webinaarissa käsitellään kodin ulkopuolista väkivaltaa, mahdollisia syitä väkivallalle, ja kerrotaan nuorten kanssa tehtävästä väkivaltatyöstä – Miten väkivallan kierteen voi katkaista?

Lapsi- ja nuorisotyö 2023 – Ammattilainen neurokirjolla kasvavan tukena

12.10. / Tampereen Ammattikorkeakoulu, Tampere / Lue lisää!

Tervetuloa lapsi- ja nuorisotyön seminaariin Tampereelle! Teemana neurokirjotaustaisten henkilöiden kohtaamistyö – kokemukset, keinot ja menetelmät. Päivän aikana kuullaan asiantuntijapuheenvuoroja niin vireystilan säätelystä, väkivallasta, kiusaamisesta kuin häpeän tunteestakin.

Tapahtuma on suunnattu kaikille lasten ja nuorten kanssa työskenteleville ammattilaisille.

Nuorten kokema seksuaaliväkivalta

5.10. / Webinaari / Lue lisää!

Webinaarissa osallistuja kuulee kokemuksia kohtaamisista seksuaaliväkivaltatyössä.

Lapsen tekemä lähisuhdeväkivalta

8.11. / Webinaari / Lue lisää!
Tavoitteena on se, että webinaarin jälkeen jokainen osallistuja on saanut lisää ymmärrystä tähän väkivallan muotoon liittyvistä ainutlaatuisista ilmiöistä.

Sukupuolisensitiivisyys kohtaamistyössä

5.12. / Webinaari / Lue lisää!

Webinaari tarjoaa ymmärrystä, oivalluksia ja konkreettisia vinkkejä siihen, kuinka kohtaamistyössä voi toimia sukupuolisensitiivisesti.


Katso myös