Piha-alueen ohjelma

Osana NUORI2022-tapahtuman ohjelmaa on piha-alue, jonka ohjelmasta vastaavat Jyväskylän kaupungin Nuorisopalvelut ja Liikkuvan nuorisotyön verkosto. Tutustu tarkemmin jo etukäteen piha-alueen toiminnallisiin pisteisiin!

Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut | Liikkuvan nuorisotyön verkosto

Jyväskylän kaupungin Nuorisopalvelujen pisteet:

Paikka: Messuaukio

Kaupunkiseikkailu 

NUORI2022 kaupunkiseikkailu esittelee sinulle Jyväskylää kaupungissa asuvien nuorten näkökulmasta. Keskustan ympäristössä sijaitsevien rastien kautta pääset tutustumaan nuorten suosimiin paikkoihin ja yhteisöihin sekä kuulet millaista nuorten elämä on tällä hetkellä. Kaupunkiseikkailu toteutetaan mobiilisovelluksen avulla, ja edellyttää käyttäjältä älypuhelimen tai tabletin.

Kuvaa itsesi maskotin kanssa 

Tapahtuma-alueella liikkuu Jyväskylän kaupungin nuorisopalveluiden maskotti, jonka kanssa pääset juttelemaan päivien annista sekä vaihtamaan kuulumisia. Lisäksi voit kuvauttaa itsesi tai itsesi ja työkaverisi maskotin kanssa.

TikTok- työpaja

Työpajassa pääset tutustumaan lyhyiden videoiden jakamiseen tarkoitettuun mobiilisovellus TikTokiin. Saat tietoa ja ohjausta TikTokin käyttöön. Pääset kokeilemaan oman videon tekemistä, ja samalla osallistut arvontaan, jossa palkintona leffalippuja. TikTok-teltalla saa myös muuten hengailla ja ladata akkuja.

Nälkäpeli

Tirvaise kaveria turvallisesti Nälkäpelin hengessä. Tule mukaan intensiiviseen kokemukseen ja hullaannu boffermiekoista ja -jousipyssyistä. Peliin mahtuu kerrallaan 10 osallistujaa.

MakeyMakey-pelit

Oletko koskaan kokeillut tietokonepelejä epätavallisilla välineillä, kuten eri hedelmillä? Tule kokeilemaan ja haasta itsesi!

Teatterityöpaja  

Miten luodaan hyväksyvä, turvallinen, rento ja yhteen hiileen puhaltava tiimi? Tässä työpajassa tutustut erilaisiin draama- ja teatteri-ilmaisunmenetelmiin, joita voit käyttää työssäsi sekä nuorten että kollegoittesi parissa.

Jyväskylän nuorisopalveluiden esittelypiste 

Mitä kaikkea Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelut tarjoaa nuorille? Tule tutustumaan!

Paikka: Veturitallit

Musapaja

Tule tutustumaan Jyväskylän Nuorisopalveluiden musiikkitoimintaan. Esittelemme Jyväskylän Veturitallin, Nuorten Taidetyöpajan ja Jyväskylän Rock Academyn toimintaa. Samalla pääset tutustumaan Veturitallien kalustettuun bändikämppään, konemusiikkihuoneeseen ja studioon.

ATC-korttipiste

Työpajassa tutustutaan ATC-korttien (Artist Traiding Card) tekemiseen. Korttien koko on määritelty 64 mm x 89 mm, mutta niiden toteutustapa on vapaa. Voit tehdä yhden kortin tai vaikkapa muutaman kortin sarjan. Sarjassakin jokainen kortti on uniikki, kuten sinäkin.  Korttien tekemisen kautta nuori pääsee toteuttamaan itseään ja kokeilemaan.

uutta. Tämä ilmentää Nuorisotyön aatosta siitä, että jokainen nuori saa olla oma itsensä ja tulee kuulluksi ja nähdyksi. Korttien tekemisen myötä osallistuja pääsee myös tutustumaan Työpajan toimintaan, koska erilaiset kädentaidot ovat siellä vahvasti näkyvillä.  Paikkana Veturitallien Vaihde -tila.

Liikkuvan nuorisotyön verkoston pisteet:

Paikka: Messuaukio

Wauto – Puuma (Aseman Lapset ry)

Kiinnostaako liikkuvan nuorisotyön aloittaminen tai kehittäminen omilla kulmillasi? Puuma-Wautosta löydät toimintamuodon kanssa eripuolilla maata puljaavia ammattilaisia, joiden kanssa voit pallotella alkuunpääsemisen haasteita ja kuulla vinkkejä yleisimpien sudenkuoppien välttämiseen. Jaossa ohjeita toiminnan starttaamiseen ja tehokasta sympatiaa haasteiden ylittämiseen.

Wauto – Ilves (Aseman Lapset ry)

Kotkan Ilves- Wauto kiertää kunnan rajoja ja keskuksia sen mukaan minne nuoret kutsuvat. Tule kysymään vinkkejä skeittipuistoihin liikutettavasta nuorisotyöstä ja kokeile lähteekö itseltäsi ”Ollie”? 

Wauto- Leijona (Aseman Lapset ry)

Pohjoisen Leijona-Wautossa käydään seminaariohjelman jälkipyykkejä, syvennytään aiheisiin ja kysytään ne kysymykset joihin ohjelmaaika ei riittänyt. Muina aikoina renkaita saa potkia ja kaappeja kaivella omatoimisesti tai opastettuna.

Wauto – Tiikeri (Aseman Lapset ry)

”Tiikeri-Wautolla pääset ihmettelemään liikkuvan kohtaamispaikan kalustusta ja tutustumaan Walkers on Wheels -hankkeen toimintaan. Raidallisimmalla Wautolla on avoimet ovet ja terassi auki koko tapahtuma-ajan (ei säävarausta). Tiikerin kyydissä voitte tutustua keskustella liikkuvaa nuorisotyötä tutkineen Aino Tormulaisen kanssa aiheesta.

Wauto – Pantter (Aseman Lapset ry)

Pantter-Wautolla pääset ihmettelemään liikkuvan kohtaamispaikan kalustusta ja tutustumaan Walkers on Wheels -hankkeen toimintaan. Kaksikielisestä autosta juttuseuraa saattaa hyvällä ajoitukselle löytyä molemmilla kotimaisilla. Wautolla on avoimet ovet ja terassi auki koko tapahtuma-ajan (ei säävarausta).

NuoriEspoo -paku (Espoon kaupungin nuorisopalvelut, liikkuva nuorisotyö)

Hyppää Nuori Espoo-pakun kyytiin, tule päästämään sisäinen petosi irti ja kreisibailaamaan pakudiskoon. Nuori-Espoo pakun perässä kulkee myös mopokärry. Mopokärryn avulla voit rassata kiesisi priima kuntoon kesää varten.  Matkailuauto Kertun markiisin alla ja sisätiloissa pääset tutustumaan paremmin liikkuvaan nuorisotyöhön Espoossa.

Walkers-bussi (Aseman Lapset ry)

Liikkuva nuorisokahvila Walkers-bussi on muuttunut pakopeliksi!  Bussin terassilla on myös mahdollisuus tutustua toimintaan Walkers-bussitoiminnan työntekijöiden kertomusten kautta.

KesäKaara (Äänekosken Nuorisopalvelut)

”Soita Paranoidi!”  2016   Äänekoskella aloittanut Kesäkaara muuttuu toiminnan ohella  välillä bändikaaraksi. Bändikaarassa voit päästää irti sisäisen rokkkarin tai  tangokuninkaallisen. Tule siis tutustumaan ja kyselemään toiminnasta.

Norppa (Savonlinnan Nuorisopalvelut)

Wautossa näyttely nuorten wautokokemuksista kuvin ja videoin. Auton ulkopuolella mahdollisuus testata Savonlinnan kaupungin nuorisoverstaan nuorten rakentamaa KAMOON! Tornit kumoon! -peliä. Pelin suunnittelijana on toiminut Hannu Härkönen ja se on valmistettu nuorisoverstaalla hyödyntäen ns.hukkamateriaalia.  

 Mukana – nuorten matkassa -hanke ( Mielen ry)

Tule pelaamaan kanssamme pakuhuonepeliä, jossa autetaan ystävää! Pelaa yksin tai max 3 hengen tiiminä, palkitsemme nopeimmat arvoituksen ratkaisijat! Pelissä pääset samallatsekkaamaan Pirkanmaan metsäteillä marinoidun automme, jolla viemme toimintaa sinne, minne ei bussilla pääse.

Wauto – Kissa (Kuopion Nuorisopalvelut)

Kuopion wautoauto Kissa liikkuu talvisin Kuopion maaseutualueella ja kesällä keskustan alueella.

Tule tutustumaan erityisesti maaseutualueen liikkuvaa nuorisotyötä ja samalla voit jättää oman kädenjälkesi päivän ajatuksella/mietteellä Kissan turkkiin.

Siili (Pirkkalan kunnan Nuorisopalvelut)

Hyppää kyytiin tutustumaan miten Pirkkalassa on aloitettu liikkuvatyö matkailuauto Siilillä. Tule tutustumaan miten autoprojektimme on edennyt suunnittelutasolta hankinaan, ja mitä kaikkea kahden vuoden ajelu on tuottanut.  Siilistä saat koottun vinkkilistan mitä kaikkea työmuoto ja auton hankinta vaati ennen avajaisia ja sen jälkeen.

Puuhapaku (Kemin kaupungin nuorisotyö)

Verkkonuoriosotyön ja liikkuvan nuorisotyön yhdistäminen, Pleikkari-piste ja ulkopelejä. Pelit ja pleikkaripiste avoinna kaikille, verkkonuorisotyön starttaamisesta/pyörittämisestä ja sen yhdistämisestä liikkuvan nuorisotyön kanssa kertomassa Kemin kaupungin nuorisonohjaajat.

Nuorisobussi Sepe (Seinäjoen kaupungin Nuorisopalvelut)

Miten kirjastoautosta tuli Nuorisobussi? Tule tutustumaan Sepen tarinaan! Sepen kyydissä pääset testaamaan nopeutesi! Päivän nopein palkitaan! Voit myös ottaa pleikkarilla matsia.

Rundi – liikkuva nuorisotyö Ylöjärvellä -hanke (Ylöjärven kaupungin Nuorisopalvelut)

Rundi on Nuorisopalveluiden liikkuvan nuorisotyön käytössä oleva matkailuauto, joka toimii liikkuvana nuorisotilana. Rundin tavoitteena on nuorisotyön näkyvyyden lisääminen nuorten vapaa-ajalla.  Rundi on aloittanut toimintansa hankkeena vuonna 2019, ja auto on otettu kunnolla käyttöön vuoden 2021 toukokuussa.

Rundi liikkuu koko Ylöjärven alueella, esimerkiksi koulujen pihoissa ja puistoissa. Rundin voi myös toivoa tulemaan omille toivepaikoille somen tai puhelimen välityksellä. Rundin pääkohderyhmä on yli 13-vuotiaat nuoret, mutta kaiken ikäiset ovat tervetulleita moikkaamaan Rundilaisia. Tervetuloa tutustumaan!

NuorisoPaku (Jyväskylän kaupungin nuorisopalvelu

Nuorisopakussa pääset tutustumaan Jyväskylän liikkuvaan nuorisotyöhön. Lisäksi voit litistää kaverisi sumopainissa sekä haastaa heidät pelaamaan perinteisiä lautapelejä pihaversiona.

Katso myös