Nuorisotyön viikko 2023 – Muistoja, terveisiä ja kiitoksia nuorisoalalle

Keräsimme nuorisotyöhön ja -alaan liittyviä muistoja, terveisiä ja kiitoksia ennen Nuorisotyön viikkoa. Vastauksia lomakkeelle tuli yli 60. Vastauksista huokuu se merkitys ja vaikutus, joka nuorisoalan tekijöillä, toimijoilla ja työllä on ihmisten elämään. Nämä kiitokset kuuluvat teille, nuorisoalan sankarit. Bongaa itsellesi, työkaverillesi tai yhteisöllesi osoitetut terveiset tältä sivulta!

Osaa viesteistä on lyhennetty ja osaa samoille henkilöille osoitetuista erillisistä kiitoksista on yhdistetty koonniksi.

Viestin saaja: Kiitoksen saaja toimii kärkiasemissa Keravan nuorisovaltuustossa, Suomen syrjinnänvastaisessa foorumissa sekä Oikeus sovintoon -asiantuntijaryhmässä. Hän toimii myös Suomen nuorisovaltuustojen liiton aktiivina.

”Kiitos lukuisista lämpimistä kohtaamisista. Kiitos, että luot uskoa jokaisen kohtaamasi ihmisen unelmille. Kiitos arvokkaasta vaikuttamistyöstäsi.

Salainen kiittäjä

Viestin saaja: nuorisodelegaatti Emilia

Paras delepari <3 kiitos kun saan vaatia sun kanssa parempaa päätöksentekoa, oppia sulta ja pitää hauskaa siinä sivussa!

Lotta

Viestin saaja: Artturi, Kaisa ja Lasten Kesä ry

”Lasten Kesä ry on opettanut elämästä, ihmisten kohtaamisesta, turvallisuudesta ja yhteisöllisyydestä. Leirit olivat ensimmäinen ”oikea” alan työpaikka. Entiset kollegat Artturi ja Kaisa (Wade ja Kake <3) ovat edelleen sydänystäviäni ja tekevät pyyteetöntä työtä lasten ja nuorten hyväksi!”

Rakkauskolmikon kolmas jäsen <3

Viestin saaja: Veera H., Jep-Nuorten näköinen vapaaehtoistoiminta (Kansalaisareena)

Haluan kiittää työpariani Veeraa, sillä Veera on lämminsydäminen ihminen, joka aidosti välittää nuorten asioista. Työssään Veera kehittää nuorten mahdollisuuksia osallistua vapaaehtoistoimintaan. Veera ei koskaan sulje ovea kenellekään nuorelle, joka haluaa jollain tavoin olla toiminnassa mukana. Veera kohtaa nuoret aina aidolla ilolla. Vapaa-ajallaan Veera antaa myös aikaansa nuorille toimien vapaaehtoisena ruotsinkielisen vammaisjärjestö SAMS vänverksamhet-toiminnan kautta sekä osallistumalla erilaisiin tempauksiin. Nuorten hyvinvoinnin lisäksi Veera kantaa vastuuta myös työyhteisön hyvinvoinnista tuomalla ympärilleen iloa ja tarjoamalla auttavan kätensä kaikille.

Kaisa

Viestin saaja: Anni H., Pinskut

”Vuoden tietopankki! Hoidat ratkaisun jokaiseen ongelmaan ja tuntuu siltä että tiedät vastauksen jo ennen kuin kysymystä ehtii edes esittää. Sinulta saa aina avun.”
”Vuoden ammattilainen / esihenkilö / toiminnanjohtaja – Rautainen ammattilainen ja moniosaaja, esihenkilö, joka tukee tilanteessa kuin tilanteessa ja pitää työntekijän puolta, korvaamaton järjestön toiminnan kannalta. Meillä on myös hauskaa työskennellessämme yhdessä.”
”Anni on aina valmis auttamaan muita asiassa kuin asiassa. Pinskuliiton oma teräsnainen, joka ei vähästä hätkähdä <3”
”Olet erittäin innostava ja kannustava sekä monien toimijoiden tuki, turva ja voimavara. Sinun hymysi loiste saa muutkin loistamaan. Olet koko Liiton sydän ja ilman sinua ei liittoa enään olisi.”


– Useita lähettäjiä

Viestin saaja: Maria K. ja Ortodoksisten Nuorten Liitto ONL ry

”Haluan välittää maailman isoimman kiitoksen nuorisojärjestö ONL ry:lle. En varmasti olisi päätynyt töihin nuorisoalalle ellen 16-vuotiaana olisi lähtenyt mukaan leirinohjaajakoulutukseen. Olin aika ujo ja muistan, että jännitti tosi paljon. ONL:n  toiminnassa minut otettiin kuitenkin lämpimästi vastaan ja löysin yhteisön, joka tuntui kodilta. Kesät vietinkin leireillä siitä eteenpäin nuoreksi aikuiseksi asti! Oli myös tosi siistiä huomata, että meitä ortodokseja on muitakin, että et ookkaan se ainoa kuten uskonnon tunneilla olin tottunut olevani. Toiminnassa kirkollinen nuorisotyö yhdistyi ihanalla tavalla yhteiseen tekemiseen ja yhteenkuuluvuuden tunteeseen. Joka kesä sai vähän lisää vastuuta ja jossain vaiheessa siitä pienestä ryhmänohjaajasta kasvoikin tulevien leirinohjaajien kouluttaja ja lastenleirin varajohtaja. Muistelen lämmöllä yöuinteja, iltahartauksia ja ja leirinuotioita, joilla paistettiin lettuja ja laulettiin Mandoliinimiestä. Erityiskiitoksen haluaa välittää ONL:n toiminnanjohtajalle Marialle – kiitos, että näit mut silloin. Tällä alalla on merkityksellistä tehdä töitä kun muistaa missä omat juuret on.”

Puroniemen kasvatti

Viestin saaja: Jonna K., Hyvinkään seurakunta

Kiitos siitä, että olet toiminut Betskun Eduskunnan tähän mennessä parhaana sihteerinä!

Terho

Viestin saaja: Urjalan Väinö Linnan lukion opettajat

”Haluan välittää kiitokset yhteiskuntaopin opettajalleni ja lukioni oppilaskunnan ohjaajalle, jotka kannustivat minua lukiolaisena lähtemään kuntavaaleihin ehdolle, kun huomasivat, että haluaisin kovasti olla mukana vaikuttamassa oman kotikuntani asioihin. Ilman heidän kannustustaan en varmaankaan olisi päätynyt mukaan yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja sitä kautta lähtenyt opiskelemaan yhteiskuntatieteitä ja tehnyt vaikuttamisesta työuraani.”

Allianssin vaikuttamisen asiantuntija Suvi

Viestin saaja: Vantaan nuorisotalojen työntekijät

”Olen tehnyt yhteistyötä nuorisotyöntekijöiden kanssa ja olen joka kerta vaikuttunut siitä, millaisella lämmöllä ja ammattitaidolla he kohtaavat jokaisen nuoren. Kuuntelevat huolet, pelaavat vielä sen yhden bilismatsin, venyttävät työaikaa lasujen tekemiseen, huolehtivat ja välittävät.”

Anonyymi kirjastolainen

Viestin saaja: Annimari O., Pinskut

Vuoden KV-mestari! Vastaat toiminnasta upeasti ja sen lisäksi hoidat hommia jokaisella alueella. Sinulta saa aina apua.
”Annimari on kuluneena vuonna ollut todellinen vastuunkantaja ja mitä parhain työpari. Suuret kiitokset!”
”Annimari on hauskoilla jutuillaan ja huumorintajullaan nostattanut työntekoilmapiiriä rutkasti. Annimarin seurassa ei tule koskaan tylsää!”
”Aina kun sinulle soittaa tulee hyvä mieli. Naurusi tarttuu kaikkiin. Ilman sinun tukeasi olisi aluetyöntekijöiden työ huomattavasti vaikeampaa. Kiitos, että olet sinä.”


– Useita lähettäjiä

Viestin saaja: Marjaana L., 4H-liitto

Marjaana on mahtavan diplomaattinen, todellinen järjestökonkari, kehittämismyönteinen ja kannustava esihenkilö. Olen oppinut häneltä lyhyessä ajassa hurjan paljon. Haluan kiittää Marjaanaa sydämellä tehdystä nuorisotyöstä ja aidosti myönteisestä tavasta kohdata ihmiset ja uudet asiat!

Nuorisotyön tiimiläinen 🙂

Viestin saaja: Mäntsälän kunta, nuorisotoimi

Snupa Mäntsälän kunnan nuorisotoimessa ansaitsee kiitokset. Teet mahtavaa työtä nuorten parissa täydellä sydämellä <3″

Työharjoittelijasi

Viestin saaja: Sirpa M., Pinskut

”Järvi-Suomen Toiminta-Sirpa!”
”Vuoden monipuolinen, aktiivisesti monessa mukana!”
”Piipa on monessa mukana oleva pitkän linjan toimija, joka on todellinen multitaskaaja!”
”Sirpa on kokenut uurtaja alueellaan ja monien vuosien kokemus toiminnasta takaakin hyvän tietopohjan hänen toiminnalleen.”
”Olet hyvä ideoija ja ohjaat aina muita parhaimpaan suoritukseen.”

– Useita lähettäjiä

Viestin saaja: Kati S., Suomen partiolaiset

”Ihailen sun asiantuntemusta ja oon oppinut paljon sun kanssa työskennellessä! On myös huippua seurata sun tehtäviä vapaa-ajalla kahden lemppari-F:n puolestapuhujana 😎

Lotta

Viestin saaja: Maarit P.

Haluan lähettää terveiset uskonnon opettajan sijaisuutta tehneelle hlölle, joka opetti meitä räkänokkia 90-luvun alkumetreillä (oisko ollut lukuvuosi 90/91?) silloisella Oravan yläasteella Saloisissa. Tämä henkilö oli koulutukseltaan nuoriso-ohjaaja ja hänen tatsinsa porukkaan oli rento, mutta samalla jämäkkä. Vaikka tuosta ajasta on kulunut jo melkein ”valovuosia”, niin muistan ajatelleeksi, että tuolla tavalla minäkin haluan elämään asennoitua. Hän istui opettaessaan meidän rasittavien teinien seassa pulpetin päällä ja väliin varmaan puhuttiin asian vierestäkin, mutta rönsyilyjen jälkeen palattiin aiheeseenkin. Mitään ihmeellistä ja erityistä yksittäistapahtumaa ei ole jäänyt mieleen, vaan enemmänkin se kokonaisfiiliksen luominen. Kiitos siis silloisen 8 B:n (?) oppilaalta. 😊”

Outi

Viestin saaja: Ylöjärven seurakunnan nuorisotyö

Haluan kiittää Ylöjärven seurakunnan nuorisotoimintaa ja ihmisiä, jotka mahdollistavat sen. Ei ole montaa paikkaa, jossa tunnet olosi niin turvalliseksi ja arvokkaaksi kuin seurakunnan nuorisotoiminnassamme. Jokainen tulee kohdatuksi omana itsenään ja jokaista halutaan kuulla juuri sellaisena kuin hän on. Nuorisotyönohjaajamme tekevät monen nuoren kannalta hyvin tärkeää työtä ja ovat suuri tuki ja turva monelle seurakunta- ja ei niin seurakuntanuorelle.

Anonyymi

Viestin saaja: Suvi K., Pinskut

”Vuoden supermuistaja! Hoitaa homman kuin homman. Aina nostattaa tunnelmaa!”
”Vuoden pelastaja, olet pelastanut meidät monesta tilanteesta ammattimaisella, luotettavalla ja skarpilla otteellasi.”
”Suvi on vuoden aktiivisin pinskutyöntekijä, joka on aina auttamassa ja ottamassa koppia siellä missä kaivataan. Olet todellinen aarre!”
”Olet se jolle soitan ensimmäisenä, jos tulee ongelmia. Olet fiksu, luotettava, tsemppaava ja aina valmis auttamaan ja kuuntelemaan. Olet monen luottohenkilö.”


– Useita lähettäjiä

Viestin saaja: Vantaan nuorisopalvelut, Korso-Koivukylän alue

”Kiitos että vuonna 2016 otitte mut työharjoittelijana avosylin vastaan ja kohtelitte minua alusta lähtien tasavertaisena työyhteisön jäsenenä samalla minua opettaen! Oli ilo olla mukana tekemässä nuorisotyötä suurella sydämellä ja ammattitaidolla teidän porukassa. Hauskaakin oli! Muistelen lämmöllä tuota työharjoittelua, siitä oma urani nuorisoalalla lähti käyntiin.”

Entinen harkkari

Viestin saaja: Laura L., Allianssi

Laura on kallio jonka tukeen voi aina luottaa, myös vaikeiden asioiden äärellä! Susta välittyy aito halu tukea meitä nuorisodelegaatteja ja kehittää koko ohjelmaa Suomessa ja maailmalla. Kiitos työstä jota teet<3

Lotta

Viestin saaja: Jani G., Pinskut

”Pohjoisen Puurtaja!”
”Jani on diplomaattinen ja helposti lähestyttävä työntekijä.”
”Vuoden reissaaja, hoitaa aktiivisesti järjestön asioita maantieteellisesti laajalla alueella.”
”Jani on helposti lähestyttävä ihminen, vaikka häntä ei kovin hyvin tuntisikaan. Vastaus on aina lämmin ja ystävällinen.”
”Olet hyvä sovittelija, mielettömän hyvä tyyppi ja olet kaikkien kaveri.”


Useita lähettäjiä

Viestin saaja: Mikaela J., Finlands Svenska Skolungdomsförbuns

”Haluaisin kiittää meidän uutta toiminnanjohtajaa, joka on äskettäin aloittanut ja tehnyt uskomattoman panoksen uuteen tehtäväänsä. Hän levittää paljon iloa sekä henkilöstölle että nuorillemme. Kaikki on aina ratkaistavissa, kun hän on mukana kuvassa. Kiitos, Mikaela upeasta työstä ja että tulit työskentelemään meille.”

Cecilia

Viestin saaja: Siiri T., Suomen partiolaiset

Siiri, oot coolein Y-tyyppi ketä tiedän! Kiitos kun oot aina tukena ja suhtaudut asioihin juuri tuolla omalla, rennolla mutta asiantuntevalla otteellasi!

Lotta

Viestin saaja: Petteri P., Nuoriso- ja Liikunta-alan asiantuntijat ry

Kiitos Petteri, että olit perustajajäsenenä perustamassa Nuolta. Nuoli on yli 20-vuoden ajan edistänyt nuorisoalan professiota ja ollut luomassa nuorisoalan ammattieettistä ohjeistusta. Yli 20-vuoden edunvalvontatyö nuorisoalan eteen ansaitsee syvän kiitoksen ja kumarruksen.

Harri

Viestin saaja: Mimmi I.

Mimmi on upea persoona, joka ottaa kaikki saman arvoisesti vastaan. Hänen lämpöä ihmisiä kohtaan on ihana seurata ja siitä saa nuorten lisäksi osansa myös kollegat. Mikään nuoren haaste ei ole ylitsepääsemätön ja hän on aina heikompien puolella.

Anonyymi

Viestin saaja: Olka L., Pinskut

”Vuoden palaaja, palannut takaisin töihin haastavaan tilanteeseen ja ottanut homman hienosti ja ammattimaisesti haltuun. Luotettava ja aikaansaava.”
”Olka on ottanut hienosti haltuun pinskutyöntekijän tehtävät pienen tauon jälkeen. Hienoa työtä, jatka samaan malliin!”
”Olka on ottanut hienon kopin alueensa asioista, vaikka Pinskutoiminta hänelle uutta alussa olikin. Helposti lähestyttävä persoona!”
”Sinulle on moni asia vielä uutta, mutta sinulla on ilmiömäinen kyky sisäistää asiat nopeasti. Olet itsevarma ja tärkeä lisä tiimiimme.”


Useita lähettäjiä

Viestin saaja: Helena R., Siikalatvan kunta

”Vuonna 2017, vasta edellisenä vuonna ammattikoulusta valmistuneena ja epävarmana nuorena pääsin etsivän nuorisotyön ja kunnan työllisyyspalveluiden kautta työkokeiluun nuorten työpajan apuohjaajaksi. Ala oli minulle uusi, mutta kiinnostuin työstä. Vuosia kului ja monenlaista työtä tuli tehtyä välissä. Nyt vuonna 2023 olen valmistunut sosionomiksi ja työskentelen itse nuorten työpajaohjaajana, josta saan kiittää erityisesti Helenaa. Ilman hänen työpanostaan en välttämättä koskaan olisi lähtenyt tälle alalle. Työnne on tärkeää ja sillä on vaikutusta, muistakaa se!”

Riina

Viestin saaja: HangFlow ry, Turku

Kiitos HangFlow ry järjestölle – hallitukselle, että nuorille. Paljon ja monipuolista toimintaa nuorille ja kohtaamispaikka, missä mm. oppii ja saa tutustua muihin ja saa ystäviä. Hienoa vapaaehtoistyötä nuorten hyväksi, mitä tarvitaan! Aitoa välittämistä! Ihanaa myös, että nuoret osallistuvat tapaamisiin ja ovat mukana.
”Haluan välittää kiitokset HangFlown nuorille sekä hallitusjäsenille.”

Useita lähettäjiä

Viestin saaja: Riina L., Pinskut

”Ahkera tekijä, jolla on monta rautaa tulessa. Aina auttamassa muita. Vuoden tehokkain!”
”Riina on monessa mukana oleva puurtaja, joka kuitenkin aina muistaa kysellä miten muut jaksavat. Riinalla on suuri sydän.”
”Vuoden moniottelija, on monessa mukana täydellä sydämellä ja selviytynyt vaikeistakin ajoista.”
”Riina muistaa tasaisin väliajoin soitella ja pitää huolta muiden jaksamisesta. Puhelut loppuvat yleensä tsemppitoivotuksiin ja muistutukseen, että hänelle voi aina soittaa!”

– Useita lähettäjiä

Viestin saaja: Järvenpään seurakunnan nuorisotyö ja Mari K.

”Iso kiitos Järvenpään seurakunnan loistavalle nuorisotyölle! Ilman kohtaavia ja aidosti välittäviä nuorisotyössä toimivia työntekijöitä, olisi oma aikuisuus vienyt ihan eri suuntaan. Kiitos kaikesta tuesta ja kannustuksesta, Mari. Kiitos, että olet <3”

entinen nuori, nykyinen kollega

Viestin saaja: Outi K., SPEK

Paras Outi! Uusi ala ja uudet tehtävät, mutta sama kekseliäs ote ja taito kohdata toinen ihminen. Oon ylpee mun tädistä <3

Lotta

Viestin saaja: Anni H., Suomen Demokratian Pioneerien Liitto

Olet toiminut erittäin hyvänä esimerkkinä kaikille aluetyöntekijöille ja vapaaehtoistoimijoille. Aluetyöntekijät on aika yksin ja sinä olet toiminut tukena ja apuna. Olet korvaamaton voimavara monille. Itse olen kokenut saavani sinulta voimaa ja tukea toimia ensin luottamustoimisena ja sen jälkeen työntekijänä. Kiitos❤️

SDPL Tampereen Aluejärjestö ry, Riina

Viestin saaja: Sanna H., Suomen partiolaiset

”Oot paras pari jota oisin voinut toivoa meidän yhteiseen partiopestiin! On ihanaa tuntea sut ja mahtavaa seurata millä kaikilla tavoin tuut vielä vaikuttamaan maailmaan meidän ympärillä <3”

Lotta

Viestin saaja: Jäälin nuokkari

”Essi K., Olet ollut ja olet paras nuorisotyöntekijä, olet tukenut ja auttanut elämääni paljon. ❤️ On harmi kun vaihdoit työpaikkaa lahteen. 😢 – Lilah/Lilpetsi
Rakas Essi, Juulia ja Katri ootte ihan mussukkoja 😝❣️” – Veera jäälinuokkarin clubista
”Essi, Juulia Katri ootte Best teil on helppo puhuu ja te kuuntelette<3 Juulialle hyvä sometyö, Essi oli siellä ennen lähti🥺 Katri tuli Essin tilalle se on tosi mukava ja Juulia on paras ❤️” –Julianna jäälistä

Viestin saaja: Saarijärven Nuorisotalo / vapaa-aikatoimi

Kiitos kun ootte ottanut mut niin hyvin mukaan tähän työyhteisöön. Tulin ihan ummikkona messiin mutta muutamassa kuukaudessa. Työilmapiiri on rento ja kollegat best. Siistiä oppia teiltä vielä jatkossakin lisää 👌”

Olga

Viestin saaja: Katja

”Katjalle iso kiitos! On ollut mahtava tehdä kanssasi töitä useamman vuoden ajan. Olen saanut sinulta paljon vinkkejä/apuja niin arjen työhön kuin omaan elämäänki. Osaat hyvin puhua nuorille, myös niistä vaikeimmistakin asioista ja otat jokaisen huomioon yksilönä! Kiitos ja tsemppiä tulevaan😊🫶

– Jasulta terkut

Viestin saaja: Jenni K., Haagan seurakunta

”Kiitos tärkeästä työstä, jota teet. Kohtaat, kuuntelet, kysyt ja huolehdit. Olet työlläsi muuttanut kymmenien, jopa satojen lasten ja nuorten elämää. KIITOS ❤️”

Nina

Viestin saaja: Jaana K., Uudenkaupungin seurakunta

”Sydän paikallaan, läsnäoloa ja kohtaamisia. Rinnallakulkemisen mestari.”

– Anonyymi

Viestin saaja: Maija L., Masku, Nouste, Mynämäki etsivä nuorisotyöntekijä

Suurella Sydämellä toiminut alalla koko kentän leveydeltä. Jos maa olisi väärällään Maijoja niin korjaavaa työtä ei pitäisi tehdä!”

MiikaKatso myös