Verkkokoulutukset

Verkkokoulutuskokonaisuutemme eivät ole aikaan ja paikkaan sidottuja, joten voit kehittää osaamistasi omien aikataulujesi mukaan. Kehitämme ja tarjoamme jatkuvasti uusia verkkokoulutuksia. Tällä hetkellä tarjolla olevat koulutukset löydät alta. Tutustu koulutuksiin tällä sivulla, innostu ja anna itsellesi aikaa oppia uutta.

Osallistuminen verkkokoulutuksiin on maksutonta Allianssin jäsenille. Muille toimijoille koulutukset tarjotaan hintaan 50 € / koulutus.

Miten pääsen opiskelemaan?

Saadaksesi käyttäjätunnukset ympäristöön, sinun tulee ilmoittautua Lyytin kautta osoitteessa: https://www.lyyti.in/verkkokoulutukset. Verkkokoulutuksemme ovat maksuttomia Allianssin jäsenille.

Ilmoittautumisen jälkeen saat sähköpostiisi käyttäjätunnukset Allianssin verkkokoulutusalustalle, jonne pääset kirjautumaan osoitteessa: https://my.priimalms.com/ns/allianssi.

Kirjautuessasi verkkokoulutusympäristöön, sinulla on automaattisesti oikeudet suorittaa valitsemasi kurssi. Tunnuksesi ovat voimassa 4 kk niiden luomisesta, jonka aikana sinun tulee suorittaa kokonaan valitsemasi kurssikokonaisuus.

Siirry tästä verkkokoulutusten ilmoittautumissivulle!

Tarjolla olevat koulutukset

Osallisuusmenetelmiä nuorisoalalle

Osallisuusmenetelmiä nuorisoalalle -verkkokurssilla tutustutaan nuorten osallisuuden vahvistamiseen. Kurssilla opitaan osallisuuden merkityksistä, inspiroidutaan erilaisista menetelmistä ja tutustutaan kaikille saavutettavan toiminnan tekemiseen. Verkkokurssin tavoite on pohtia, miten osallisuutta voisi tukea omassa työssä tai toiminnassa.

Kurssi sisältää tehtäviä, asiantuntijapuheenvuoroja ja konkreettisia esimerkkejä erilaisista menetelmistä. Opittua voi hyödyntää sekä nuorten kanssa, mutta myös muuten työyhteisössä tai vapaaehtoistoiminnassa.

Työskenteletkö nuorisoalalla ja kaipaat lisää oppia osallisuusmenetelmistä? Tämä kurssi sopii juuri sinulle!

Arvioitu kesto: 5 tuntia.

Näin tuet nuorta, joka on kohdannut verkkohäirintää 

Kurssi on nuorisoalalla nuorten kanssa toimiville vapaaehtoisille ja ammattilaisille suunnattu peruskurssi nuorten kohtaamasta verkkohäirinnästä. Kurssilla paneudutaan verkkohäirintään yhteiskunnallisena ilmiönä sekä nuorten ja eri vähemmistöjen kokeman verkkohäirinnän erityispiirteisiin. Mukana on ammattilaisten haastatteluja ja verkkohäirintää kohdanneiden nuorten omia kokemuksia. 

Kurssin jälkeen sinulla on perusymmärrys siitä, mistä verkkohäirinnässä on ilmiönä kyse, millaisia rikosoikeudellisia asioita siihen liittyy ja mitä erityispiirteitä nuorten kohtaamalla verkkohäirinnällä on. Kurssi antaa sinulle valmiudet kohdata verkkohäirinnän kohteiksi joutuneita nuoria ja tarjoaa konkreettisia työkaluja verkkohäirinnän ennaltaehkäisyyn. 

Arvioitu kesto: 10 tuntia.

Selkeä ja saavutettava viestintä 

Kurssilla käydään läpi mitä saavutettavalla viestinnällä tarkoitetaan, miksi se on tärkeää ja mikä on saavutettavuusdirektiivi. Kurssilla saat ohjeita saavutettavamman viestinnän tekemiseen aina tekstin asettelusta ja kirjoitetusta kielestä kuvien käyttämiseen ja tekstivastineisiin. 

Kurssi tarjoaa sinulle välineet tuottaa yhdenvertaisempaa ja tavoittavampaa viestintää. Kun saavutettavuus on huomioitu, mahdollisimman moni pystyy itsenäisesti käyttämään myös järjestösi palveluja. Jos saavutettavuutta ei ole huomioitu, voi olla, että viestisi, nettisivusi, mainoskampanjasi tai palvelusi menee monelta kohderyhmäläiseltäsi ohi.

Arvioitu kesto: 1 tunti.

GDPR-perusteet nuorisojärjestöille

Tällä kurssilla pääset tutustumaan tietosuoja-asioiden perusteisiin. Mitä tarkoitetaan henkilötiedolla, tietosuojalla ja mitä tästä kaikesta sanoo GDPR-asetus?

Kurssilla käsitellään perusasiat tietosuojakäytännöistä erilaisten, järjestöjen toiminnassa tuttujen tilanteiden ja velvoitteiden kautta. Miten ottaa tietosuoja-asiat huomioon jäsenrekistereissä, tapahtumien järjestämisessä ja henkilöstoasioissa. Entä mitä oikeuksia asetus antaa jäsenille ja millaisia velvoitteita se kohdentaa organisaatioille? Tällä kurssilla saat vastauksen kaikkiin näihin kysymyksiin.

Arvioitu kesto: 8 tuntia.

Häirintä nuorisoalalla – työkaluja turvallisempien tilojen luomiseen, ylläpitämiseen ja kehittämiseen

Työkaluja nuorisoalan toimijoille häirinnän ja muun syrjinnän kitkemiseksi sekä turvallisemman tilan luomiseksi, esimeriksi häirintäyhdyshenkilötoiminnan käynnistämisen ja sen kehittämisen kautta.

Arvioitu kesto: 1 tunti.

Tietokanta ja käyttöehdot

Tietokanta

Suomen Nuorisoalan kattojärjestö Allianssi ry (myöhemmin Allianssi) julkaisee verkkokoulutuksia osoitteessa https://my.priimalms.com/allianssi. Verkkokoulutusalustan palveluntarjoajana toimii Discendum Oy. 

Käyttöoikeuden verkkokoulutuksiin saat rekisteröimällä itsesi Allianssin Priiman käyttäjäksi osoitteessa https://www.lyyti.in/verkkokoulutukset. Täytä rekisteröintilomakkeelle sen pyytämät tiedot ja saat sähköpostiisi käyttäjätunnuksen sekä salasanan. Osallistuminen verkkokoulutuksiin on maksutonta Allianssin jäsenille. Muille toimijoille koulutukset tarjotaan hintaan 50 € / koulutus. Verkkokoulutusten osallistumisoikeus on rajatun mittainen (4kk).

Käyttöehdot

Kaikki oikeudet verkkokoulutuksiin ja niiden sisällöt, mukaan lukien tekijänoikeudet ja muut immateriaalioikeudet (ellei toisin mainita) kuuluvat Allianssille.

Käyttäjällä ei ole oikeutta toisintaa verkkokoulutusta tai sen sisältöjä millään tavalla tai missään muodossa. Käyttäjällä ei ole oikeutta muunnella, sovittaa, levittää, kääntää tai muuttaa verkkokoulutuksen sisältöä ja/tai käyttää sisältöä omanaan. 

Verkkokoulutusten käyttöoikeus on henkilökohtainen. Käyttäjätunnuksen ja salasanan luovuttaminen ulkopuolisille on ehdottomasti kielletty. Allianssi huolehtii verkkokoulutusten asianmukaisesta toiminnasta parhaan kykynsä mukaan. Allianssi ei kuitenkaan ole vastuussa käyttäjälle aiheutuvista vahingoista tai menetyksistä, jotka johtuvat verkkokoulutusten toiminnassa ilmenevistä puutteista, virheistä tai toimintakatkoksista. Allianssilla on oikeus sulkea verkkokoulutuksensa tai osia niistä. Allianssi tiedottaa verkkosivuillaan tiedossa olevista käyttökatkoista tai ongelmista verkkokoulutusalustassa. 

Käyttöehdot ovat voimassa toistaiseksi. Käyttäjällä ei ole oikeutta siirtää käyttöehtojen mukaisia oikeuksiaan kolmansille osapuolille. Allianssilla on oikeus siirtää näiden käyttöehtojen mukaiset oikeudet ja velvollisuudet kolmansille osapuolille. Allianssilla on myös oikeus muuttaa näitä käyttöehtoja. Käyttäjä hyväksyy käyttöehtojen muutokset jatkamalla verkkokoulutuksien suorittamista.

Katso myös

Osta liput

Sivut 10.1.2024

Ohjelma

Sivut 4.12.2023